Vylepšené francouzské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 hrnek smetana
1 lžička kmín
1 ks velká cibule
15 dkg vařené uzené maso
3 ks vejce natvrdo
25 dkg měkký salám
1 kg brambory vařené ve slupce
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na trošce sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájený salám.

  2. Pekáček vymažeme sádlem, na dno rozložíme vrstvu brambor, osolíme je, opepříme, posypeme trochou kmínu. Další vrstvu tvoří opečený salám s cibulí, následuje vrstva bramborových plátků, sůl a kmín. Na brambory rozložíme na plátky nakrájená vejce uvařená natvrdo, lehce je osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso. Poslední vrstvu vytvoříme z brambor. Opět osolíme a okmínujeme, pokapeme sádlem a dáme asi na 25 minut zapéct. Francouzské brambory zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou a ještě dopékáme dalších 20 minut.

  3. Vylepšené francouzské brambory podáváme s hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!