Vylepšené francouzské brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 hrnek smetana 1 lžička kmín 1 ks velká cibule 15 dkg vařené uzené maso 3 ks vejce natvrdo 25 dkg měkký salám 1 kg brambory vařené ve slupce podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby sádlo na vymazání
Postup Vylepšené francouzské brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na trošce sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájený salám.
Pekáček vymažeme sádlem, na dno rozložíme vrstvu brambor, osolíme je, opepříme, posypeme trochou kmínu. Další vrstvu tvoří opečený salám s cibulí, následuje vrstva bramborových plátků, sůl a kmín. Na brambory rozložíme na plátky nakrájená vejce uvařená natvrdo, lehce je osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso. Poslední vrstvu vytvoříme z brambor. Opět osolíme a okmínujeme, pokapeme sádlem a dáme asi na 25 minut zapéct. Francouzské brambory zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou a ještě dopékáme dalších 20 minut.
Vylepšené francouzské brambory podáváme s hlávkovým salátem.