Vylepšené české tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 balíčky cukrářské piškoty Pafino
krém
1 špetka sůl
1 kelímek smetana
5 lžiček cukr moučka
4 kelímky žervé
250 g polotučný tvaroh
1 balíček Sladký moment (pudink do hrnečku vanilka)
na ozdobu
1 lžíce kakao
zálivka
3 lžičky cukr krupice
20 cl velmi silná káva
10 kapek tresť hořká mandle

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu připravíme pudink. Uvaříme velmi silnou černou kávu, tu hodně osladíme a dochutíme trestí.

  2. V míse smícháme žervé, tvaroh, šlehačku, cukr podle chuti a trochu soli. Po vychladnutí pudinku ho postupně přidáme do směsi. Pudink totiž vše zjemní a směs po něm hodně ztuhne, jakoby želíruje.

  3. Na dno formy, vhodná je ta na biskupský chlebíček, položíme jednu vrstvu piškotů, které polijeme scezenou kávou. Na piškoty navrstvíme část krému, opět poklademe piškoty, polijeme kávou a přidáme zbytek krému.

  4. Vylepšené české tiramisu uložíme nejlépe přes noc do ledničky. Před servírováním české tiramisu posypeme ozdobně trochou kakaa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!