Vylepšené české tiramisu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 balíčky cukrářské piškoty Pafino krém 1 špetka sůl 1 kelímek smetana 5 lžiček cukr moučka 4 kelímky žervé 250 g polotučný tvaroh 1 balíček Sladký moment (pudink do hrnečku vanilka) na ozdobu 1 lžíce kakao zálivka 3 lžičky cukr krupice 20 cl velmi silná káva 10 kapek tresť hořká mandle
Postup Vylepšené české tiramisu recept
Postup přípravy receptu
-
Podle návodu připravíme pudink. Uvaříme velmi silnou černou kávu, tu hodně osladíme a dochutíme trestí.
V míse smícháme žervé, tvaroh, šlehačku, cukr podle chuti a trochu soli. Po vychladnutí pudinku ho postupně přidáme do směsi. Pudink totiž vše zjemní a směs po něm hodně ztuhne, jakoby želíruje.
Na dno formy, vhodná je ta na biskupský chlebíček, položíme jednu vrstvu piškotů, které polijeme scezenou kávou. Na piškoty navrstvíme část krému, opět poklademe piškoty, polijeme kávou a přidáme zbytek krému.
Vylepšené české tiramisu uložíme nejlépe přes noc do ledničky. Před servírováním české tiramisu posypeme ozdobně trochou kakaa.