Vydatná zimní zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olivový olej
850 ml zeleninový bujón
4 ks větší mrkev
500 ml polotučné mléko
1 ks tuřín
3 snítky tymián (jen lístky)
1 konzerva bílé fozole (400g)
1 konzerva červené fazole (400g)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

  2. Rozdrtíme česnek a zprudka ho osmahneme na rozpáleném oleji. Vsypeme na kostky pokrájený tuřín (nebo kedlubnu), kostky mrkve a dvě třetiny tymiánu. Zalijeme bujónem a mlékem. Uvedeme do varu a necháme základ polévky asi 15 minut bublat.

  3. Třetinu zchladlé polévky rozmixujeme dohladka. Přilijeme ji zpět do hrnce a přidáme scezené fazole. Dochutíme solí a pepřem a uvedeme znovu do varu. Povaříme jen chvilku, aby se fazole prohřály.

  4. Vydatnou zimní zeleninovou polévku podáváme sypanou zbytkem tymiánu a s křupavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!