Výborný švestkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 lžíce cukr
1 dl mléko
42 g kvasnice
drobenka
cukr
máslo
mouka
těsto
14 dkg cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
10 dkg máslo
1 l mléko
1 kg hladká mouka
podle potřeby
švestky
mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a necháme kvasit 15 minut.

  2. Ke kvásku hladkou mouku, cukr, vejce, máslo, mléko a sůl. Vzniklé těsto se má podobat těstu na lívance.

  3. Těsto vylijeme na tukem vymazaný plech a ozdobíme švestkami, mákem a drobenkou vymíchanou z mouky, másla a cukru. Koláč pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  4. Výborný švestkový koláč je dobrý jen tak k zakousnutí, ale hodí se i jako svačinka na cesty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!