Výborné perníčky s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
150 g máslo
1 lžíce med
200 g hladká mouka
krém
50 ml smetana
50 ml voda
3 ks bílek
80 g cukr moučka
100 g žervé

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto (vejce, změklé máslo, hladkou mouku a med) zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme na 30 minut do folie a necháme v chladu odležet.

  2. Z odleženého těsta vyválíme plát a pomocí formiček vykrájíme nejrůznější tvary. Perníčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě upečeme.

  3. Z vody, bílků, žervé, cukru a smetany vymícháme krém. Krémem upečené a vychladlé perníčky můžeme nazdobit či naplnit a slepit.

  4. Výborné perníčky podáváme s ostatním vánočním cukrovím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!