Výborné měkkoučké perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
0 lžic hřebíček
0 lžic fenykl
400 g med
400 g cukr moučka
0 lžiček badyán
0 lžic anýz
1 lžíce mletá skořice
1000 g hladká mouka
2 lžičky soda bikarbona

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem, sodou a kořením a celé znovu prosejeme. Ve směsi vytvoříme jamku přilijeme tekutý med a rozšlehané vajíčka. Vypracujeme těsto na perníčky, vložíme ho do nádoby a necháme nejméně 2 dny odpočinout.

  2. Po uležení na pomoučněném válu rozválíme na 2 - 3 mm silný plát (na větší perníčky 3 - 4 mm). Vykrájíme libovolné tvary.

  3. Perníčky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do trouby péct na 10 minut při teplotě cca 200 °C. Prostě až budou zlatavé.

  4. Perníčky podle tohoto starého receptu jsou opravdu výborné a stále měkkoučké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!