Výborné maďarské langoše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
3 lžičky sůl
250 ml mléko
1 kostka droždí
500 g hladká mouka
podle chuti
3 stroužky česnek
máslo
kečup
tvrdý sýr
tatarka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Kvasit necháme cca 10 minut.

  2. Potom uhněteme těsto z hladké mouky, kvásku a soli. Těsto odložíme na půl hodiny při pokojové teplotě.

  3. Z těsta uděláme bochánky (cca 6) a ještě je necháme chvíli odležet. Bochánky rozválíme nebo roztaháme do placek a smažíme v rozpáleném oleji.

  4. Hotové maďarské langoše potřeme rozpuštěným máslem s nastrouhaným česnekem, kečupem, tatarkou a sypeme nastrouhaným sýrem.

  5. Výborné maďarské langoše jdou připravit i nasladko, jen použijeme méně soli a hotové potíráme nugátovou pomazánkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!