Voňavé vepřové maso v marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 lžíce sůl
0 kostek máslo
2-3 ks cibule
0 l voda
1 lžíce kečup
0 lžiček kari koření
1 kg vepřové maso
0 lžiček mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. V kastrolu necháme rozpustit máslo, vložíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, osmahneme, přidáme vodu a okořeníme kari kořením, mletým pepřem, kečupem a solí. Vaříme asi 15 minut a poté necháme vychladnout. Vychladlou marinádu vlijeme do pekáče. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a vložíme do marinády.

  3. Vepřové maso v marinádě pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C přikryté poklicí až do změknutí masa. Když je maso měkké, odkryjeme a pečeme ještě 10 minut.

  4. Voňavé vepřové maso v marinádě se výborně hodí k opečeným, americkým či klasickým bramborám. Můžeme ale také podávat s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!