Voňavá polévka s cizrnou a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
0 ks cibule
1 snítka rozmarýn
8 ks rajče
2 hrstě sterilované žampiony
5 l zeleninový bujon
4 hrstě předvařená cizrna
podle chuti
sůl
podle potřeby
parmazán
2 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme s oloupanými rajčaty a s cibulí na malé kostičky. Cibuli osmahneme dozlatova na troše oleje se snítkou rozmarýnu. Přidáme slaninu a malou hrstku nakrájeného rajčete. Chvilku podusíme na mírném ohni, přidáme nakrájené houby se zbytkem rajčat a scezenou a propláchnutou cizrnu. Promícháme a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme do změknutí zeleniny. Voňavou polévku s cizrnou a houbami ochutíme podle chuti solí a pepřem.

  2. Zvlášť uvaříme těstoviny malého typu a slité je přidáme do voňavé polévky.

  3. Voňavou polévku s cizrnou a houbami před podáváním promícháme, nandáme do misek nebo talířů a posypeme nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!