Voňavá polévka s cizrnou a houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 0 ks cibule 1 snítka rozmarýn 8 ks rajče 2 hrstě sterilované žampiony 5 l zeleninový bujon 4 hrstě předvařená cizrna podle chuti sůl podle potřeby parmazán 2 lžíce olivový olej
Postup Voňavá polévka s cizrnou a houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme s oloupanými rajčaty a s cibulí na malé kostičky. Cibuli osmahneme dozlatova na troše oleje se snítkou rozmarýnu. Přidáme slaninu a malou hrstku nakrájeného rajčete. Chvilku podusíme na mírném ohni, přidáme nakrájené houby se zbytkem rajčat a scezenou a propláchnutou cizrnu. Promícháme a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme do změknutí zeleniny. Voňavou polévku s cizrnou a houbami ochutíme podle chuti solí a pepřem.
Zvlášť uvaříme těstoviny malého typu a slité je přidáme do voňavé polévky.
Voňavou polévku s cizrnou a houbami před podáváním promícháme, nandáme do misek nebo talířů a posypeme nastrouhaným parmazánem.