Vlastní bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
20 dkg cukr
12 dkg olej
2 ks vejce
3 lžíce kakao
250 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
30 dkg polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Ingredience bez kakaa vymícháme v mixéru. Polovinu těsta nalijeme do připravené formy na bábovku. Do druhé půlky zamícháme kakao a kakaové těsto nalijeme na bílé těsto do bábovky.

  3. Vlastní bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut.

  4. Upečenou vlastní bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme ji a podle chuti pocukrujeme nebo ozdobíme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!