Vinná klobasa se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 ks celer
1 špetka tymián
1 ks mrkev
1 ks petržel
0.5 kg vinná klobása
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
10 kuliček celý černý pepř
1 kelímek zakysaná smetana nebo smetana ke šlehání
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Stočíme klobásu a spojíme pomocí špejlí. Osmažíme ji na oleji a vyndáme.

  2. Zeleninu oloupeme, podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky.

  3. Na vysmahnutém oleji z klobásy opečeme nejdříve cibulku, potom přidáme ostatní zeleninu a koření. Dusíme doměkka a podle chuti osolíme. Když je zelenina dost měkká, rozmixujeme ji a zahustíme smetanou. Dobrá je zakysaná smetana, ale hodí se i šlehačka. Klobásku dáme zpět do omáčky, aby se prohřála.

  4. Vinnou klobásu se smetanovou omáčkou podáváme podobně jako svíčkovou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!