Vídeňské řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 1
6 lžic cukr
1 l pomerančový džus
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
těsto
125 ml olej
4 ks vejce
125 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
na ozdobu
1 lžíce rum
3 balíčky cukrářské piškoty
250 ml džus
náplň 2
500 ml smetana ke šlehání
2 balíčky ztužovač šlehačky
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo nebo tuk na vymazání
poleva
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr a vanilkový cukr smícháme, přidáme olej a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko a prosátou mouku smíchanou s půlkou balíčku kypřícího prášku. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme při 180 °C. Pokud po propíchnutí (například špejlí) nelepí těsto, je korpus upečený. Necháme ho důkladně vychladnout.

  2. V části pomerančového džusu rozmícháme pudinky, do zbytku vmícháme cukr a ohřejeme. Pak vmícháme džus s pudinky a mícháme do zhoustnutí. Poté vypneme plamen a ještě minutu mícháme. Krém nalijeme na vychladlé těsto a necháme opravdu důkladně ztuhnout. Poté na něj rozetřeme smetanu ušlehanou se ztužovači a zarovnáme.

  3. V džusu rozmícháme rum. Postupně v něm namáčíme piškoty a rovnáme je na plech. Poté je postříkáme roztopenou čokoládou nebo je posypeme nastrouhanou čokoládou. Vídeňské řezy necháme nejlépe přes noc uležet a krájíme mezi piškoty. Vídeňské řezy podáváme třeba se šlehačkou, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!