Vídeňské řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 6 lžic cukr 1 l pomerančový džus 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek těsto 125 ml olej 4 ks vejce 125 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka na ozdobu 1 lžíce rum 3 balíčky cukrářské piškoty 250 ml džus náplň 2 500 ml smetana ke šlehání 2 balíčky ztužovač šlehačky podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo nebo tuk na vymazání poleva čokoládová poleva
Postup Vídeňské řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr a vanilkový cukr smícháme, přidáme olej a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko a prosátou mouku smíchanou s půlkou balíčku kypřícího prášku. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme při 180 °C. Pokud po propíchnutí (například špejlí) nelepí těsto, je korpus upečený. Necháme ho důkladně vychladnout.
V části pomerančového džusu rozmícháme pudinky, do zbytku vmícháme cukr a ohřejeme. Pak vmícháme džus s pudinky a mícháme do zhoustnutí. Poté vypneme plamen a ještě minutu mícháme. Krém nalijeme na vychladlé těsto a necháme opravdu důkladně ztuhnout. Poté na něj rozetřeme smetanu ušlehanou se ztužovači a zarovnáme.
V džusu rozmícháme rum. Postupně v něm namáčíme piškoty a rovnáme je na plech. Poté je postříkáme roztopenou čokoládou nebo je posypeme nastrouhanou čokoládou. Vídeňské řezy necháme nejlépe přes noc uležet a krájíme mezi piškoty. Vídeňské řezy podáváme třeba se šlehačkou, ale není to nutné.