Věžičky s jahodami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření olej těsto 3 ks vejce 80 g cukr krupice 8 g vanilkový cukr 1 lžíce citronová kůra 100 g polohrubá mouka 1 lžíce citronová šťáva na ozdobu 20 g máslo 100 g hořká čokoláda náplň 250 g jahody krém 50 g cukr moučka 300 ml smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky na obalení cukr moučka
Postup Věžičky s jahodami recept
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s cukrem krupice a citronovou šťávou na pevný sníh, žloutky s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku.
Hotové těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě asi 10 minut při 180 °C. Z upečeného korpusu po vychladnutí opatrně sundáme pečicí papír.
Z korpusu vykrájíme pomocí vysoké formičky 20 koleček. Formičky pak vymažeme olejem a vysypeme cukrem moučka. Na dno dáme kolečko těsta. Obvod formiček vyložíme očištěnými jahodami nakrájenými na plátky. Stejně připravíme i další dortíky.
Smetanu vyšleháme do tuha. Vmícháme cukr moučka a nakonec ztužovač připravený podle návodu na obalu. Šlehačkou naplníme formičky a vrch uzavřeme zbylými kolečky. Nahoře je potřeme rozpuštěnou čokoládou s máslem. Uložíme zatuhnout do chladu.
Věžičky s jahodami před podáváním vyklopíme a případně dozdobíme jahodami. Doba přípravy je 80 minut bez chladnutí a tuhnutí.