Vepřové závitky plněné žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
2 ks vejce
200 g žampiony
2-3 lžíce strouhaný sýr
černý pepř
4 plátky vepřové maso (velký plátek)
200 g máslo nebo olej
200 g mleté maso (telecí, míchané nebo vepřové)
50 g mleté ořechy nebo mandle
Postup Vepřové závitky plněné žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na másle podusíme žampiony. Podle je chuti je osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Pak je smícháme s meltým masem, vejci, ořechy a předem nastrouhaným sýrem.
Plátky masa rozložíme a přes igelitový sáček jemně naklepeme. Rozložíme na ně nádivku, stočíme do závitku a pevně svážeme.
Rozehřejeme si pánev, přidáme máslo nebo olej a závitky na něm prudce orestujeme ze všech stran. Pak je podlejeme vodou, osolíme a přikryjeme pokličkou.
Pečeme je v troubě zhruba hodinu.
Podáváme s rýží nebo hranolky nebo se zeleninovým salátem.