Vepřové závitky plněné žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
200 g žampiony
2-3 lžíce strouhaný sýr
černý pepř
4 plátky vepřové maso (velký plátek)
200 g máslo nebo olej
200 g mleté maso (telecí, míchané nebo vepřové)
50 g mleté ořechy nebo mandle

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na másle podusíme žampiony. Podle je chuti je osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Pak je smícháme s meltým masem, vejci, ořechy a předem nastrouhaným sýrem.

  2. Plátky masa rozložíme a přes igelitový sáček jemně naklepeme. Rozložíme na ně nádivku, stočíme do závitku a pevně svážeme.

  3. Rozehřejeme si pánev, přidáme máslo nebo olej a závitky na něm prudce orestujeme ze všech stran. Pak je podlejeme vodou, osolíme a přikryjeme pokličkou.

  4. Pečeme je v troubě zhruba hodinu.

  5. Podáváme s rýží nebo hranolky nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!