Vepřové srdce na špeku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
petrželka
1 ks cibule
0.5 kostky masox
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
100 g anglická slanina
4 ks vepřové srdce

Postup přípravy receptu

  1. Srdce omyjeme a nakrájíme na úzké proužky. Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu, necháme ji rozpustit a pak na ni vložíme rozkrájená srdce. Přidáme na drobno nasekanou cibuli, sůl, pepř, přiklopíme a za občasného míchání dusíme. Podléváme vývarem z masoxu, aby se maso nepřichytilo.

  2. Poloměkké maso zaprášíme moukou, osmahneme a pak podlijeme 5 malými naběračkami horké vody. Přidáme sekanou petrželku, zamícháme a dodusíme do měkka.

  3. Ideální přílohou je vařená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!