Vepřové se smetanovo-koprovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžíce olej 1-2 ks cibule 0.5 kelímku kysaná smetana 2 lžíce hladká mouka 6 plátků libové vepřové maso podle chuti sůl kari čerstvý kopr podle potřeby voda nebo vývar na podlití
Postup Vepřové se smetanovo-koprovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Libové maso (např. panenku) si nakrájíme na malé medailonky či plátečky.
Na rozpálenou pánev nalijeme olej, přidáme maso a zprudka osmahneme po obou stranách. Poté maso vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a zaprášíme moukou. Vrátíme maso zpět a restujeme, dokud není měkké. Stačí pár minut. Přidáme kari, použijeme přímo mleté z mlýnku, pokud máme. Nezapomeneme podlévat vývarem či vodou. Omáčka nesmí být kašovitá. Přidáme nasekaný kopr podle chuti, zakysanou smetanu a dochutíme solí.
Vepřové se smetanovo-koprovou omáčkou podáváme s rýží, americkými brambory nebo hranolky.