Vepřové s rajčatovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 1 ks vejce - - petrželka 450 g rajčata 2 ks cibule - - mouka - - pepř mletý 1 kg maso vepřové 6 lžic víno bílé - - olej olivový 180 ml vývar masový - - olivy černé 3 plátky šunka vařená
Postup Vepřové s rajčatovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku ochutíme solí a pepřem a plátky masa v ní obalíme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm osmažíme dozlatova po obou stranách, přendáme na talíř. Na pánvi opečeme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rajčata bez šťávy, víno, vývar a přivedeme k varu. Maso vrátíme na pánev, přikryjeme a vaříme asi 35 minut na mírném ohni, dokud není maso měkké, podle potřeby podléváme šťávou z rajčat. Vejce rozkrojíme, žloutek vydlabeme a bílek nakrájíme na nudličky, které ke konci vaření přidáme k masu společně a šunkou, olivami a petrželkou. Maso upravíme na talíře, zalijeme omáčkou, ozdobíme propasírovaným žloutkem.