Vepřové s rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
1 ks vejce
- - petrželka
450 g rajčata
2 ks cibule
- - mouka
- - pepř mletý
1 kg maso vepřové
6 lžic víno bílé
- - olej olivový
180 ml vývar masový
- - olivy černé
3 plátky šunka vařená

Postup přípravy receptu

  1. Mouku ochutíme solí a pepřem a plátky masa v ní obalíme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm osmažíme dozlatova po obou stranách, přendáme na talíř. Na pánvi opečeme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rajčata bez šťávy, víno, vývar a přivedeme k varu. Maso vrátíme na pánev, přikryjeme a vaříme asi 35 minut na mírném ohni, dokud není maso měkké, podle potřeby podléváme šťávou z rajčat. Vejce rozkrojíme, žloutek vydlabeme a bílek nakrájíme na nudličky, které ke konci vaření přidáme k masu společně a šunkou, olivami a petrželkou. Maso upravíme na talíře, zalijeme omáčkou, ozdobíme propasírovaným žloutkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!