Vepřové plátky na čínské zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžička hořčice
1 lžička kečup
500 g vepřová kýta
1 špetka mletý černý pepř
1 balíček mražená čínská směs

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku si nakrájíme na malé kostičky a i s česnekem osmahneme na oleji. Přidáme čínskou zmrazenou zeleninu. Necháme dusit doměkka. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem a hořčicí.

  2. Takto připravené plátky vložíme do pekáčku, který je vyložený pečícím papírem, na plátky navrstvíme zeleninu a opět plátky masa. Dáme pomalu péct do trouby, občas trochu podlijeme. Pokud je maso měkké, zalijeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme dopéct.

  3. Vepřové plátky na čínské zelenině podáváme s bramborovou kaší, hranolky nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!