Vepřové plátky Dráža recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks paprika
750 g brambory
1 ks cibule
100 g sádlo
500 g vepřové maso
podle chuti
sůl
harísa

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové plece, kýty nebo krkovičky ukrojíme 4 plátky silné 1,5 až 2 cm. Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme harísou. Papriky nakrájíme na silnější proužky, velkou cibuli na měsíčky a česnek na plátky.

  2. Na rozpáleném sádle opečeme plátky masa 2 - 3 minuty po každé straně. Maso vyndáme na talíř a ve výpeku orestujeme zeleninu, kterou potom dáme do pekáčku a na zeleninu položíme plátky masa. Trochu podlijeme a dáme péct na hodinu do trouby předehřáté na 180 °C.

  3. Vepřové plátky Dráža jsou výborné s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!