Vepřové pikantní řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
1 lžíce olej
2 ks cibule
1 lžíce polohrubá mouka
4 plátky vepřová krkovice
1 lžíce mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je tence potřeme hořčicí, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a necháme nejlépe na roštu zaschnout.

  2. Cibule oloupeme a jemně nasekáme, slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu rozpustíme na pánvi a společně s cibulkou osmahneme.

  3. Na rozpáleném oleji prudce opečeme zaschlé řízky (asi 3 minutky), pak teplotu zmírníme a 4 minuty dopékáme. Pak přidáme opečenou slaninu s cibulí a prohřejeme.

  4. Vepřové pikantní řízky podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!