Vepřové na kari se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce solamyl
1 ks květák
2 lžíce kari
1 kelímek bílý jogurt
1 lžička drcený kmín
0.5 balíčku mražený hrášek
0.5 lžičky mletý koriandr
1 špetka mletý zázvor
600 g vepřové maso
0.4 l čirý vývar
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě ho 10 minut povaříme.

  2. Maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na rozpáleném oleji. Kostky masa zasypeme kari kořením a podlijeme vývarem. Přidáme koření, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni 30 minut.

  3. Jogurt smícháme se solamylem a za stálého míchání směs přilijeme k masu. Přisypeme rozmrazený hrášek i květák, uvedeme k varu a 5 minut prohříváme. Podle chuti osolíme a dochutíme pepřem.

  4. Vepřové na kari se zeleninou podáváme na servírovací míse. Jako přílohu doporučuji dušenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!