Vepřové na kari 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžička solamyl
1 ks menší cibule
1 ks menší pórek
0.5 kg vepřové maso
zálivka
cukr
1 lžíce vermut
1 lžíce masový vývar
1 lžička kari koření
1 lžíce sójová omáčka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme vepřové maso, klidně kýtu, kterou nakrájíme na malé kostičky. Potom vmícháme vejce a škrobovou moučku a několik kapek oleje. Promícháme a odložíme do chladu.

  2. Dále očistíme a nakrájíme na kroužky cibuli a na kostičky pórek.

  3. Připravíme zálivku. Smícháme vývar (i z kostky), vermut, kari koření a špetku cukru, také sójovou omáčku.

  4. Nyní na rozpáleném oleji opečeme maso, mícháme tak, aby se maso oddělilo. Přidáme cibuli, potom pórek, zmírníme oheň a přilijeme zálivku. Během dvou minut je pokrm připraven k servírování.

  5. Vepřové na kari podáváme se suchou rýží. Výborný je i ledový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!