Vepřové maso zapečené se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej na opečení
směs
1 ks pórek
250 ml šlehačka
10 dkg sýr tvrdý strouhaný
5 dkg máslo na smažení
300 g čerstvé žampiony
600 g vepřové mleté maso
podle chuti
koření grilovací
pepř a sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky a na másle orestujeme na pánvi.

  2. Připravíme si pekáč či misku na zapékání a vložíme do ní orestované žampiony. Pórek očistíme a nakrájíme na půlkolečka a na pánvi na oleji zprudka osmahneme. Přidáme mleté maso a restujeme 3-5 minut. Směs osolíme, opepříme, podle chuti přidáme grilovací koření.

  3. Směs předáme do pekáčku k žampionům. Přelijeme šlehačkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

  4. Vepřové maso se žampiony zapékáme na 180°C asi 20-30 min. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!