Vepřové maso v dušené kapustě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
500 g vepřové maso
1 lžíce tmavá sójová omáčka
1 ks hlávková kapusta
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme nadrobno a vepřové maso nakrájíme na kostky. Kapustu nakrájíme na tenké nudličky.

  2. Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka. Podléváme podle potřeby vodou.

  3. Ve větším hrnci opět osmažíme na trošce oleje nakrájenou cibuli. Nakrájenou kapustu spaříme horkou vodou a vložíme do hrnce k cibuli. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vody dáme tak, aby dosahovala asi do poloviny množství kapusty, během varu změkne a vody bude akorát. Kapustu dusíme pod pokličkou doměkka.

  4. Do hotové kapusty přidáme podušené maso i se šťávou a promícháme. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a krátce povaříme. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem.

  5. Vepřové maso v dušené kapustě podáváme s vařenými brambory, ale chutná i samostatně. Vzhledem k tomu, že je kapusta poměrně velká, lze tento pokrm naporcovat a uchovat v mrazáku. Mnohokrát se mi vyplatilo uvařit jen brambory, kapustu ohřát a byl oběd hotový.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!