Vepřové maso na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
4 lžíce máslo
5 ks cibule
500 g vepřová kotleta
2 sklenice světlé pivo 12°
podle chuti
sůl
šalvěj
mletý černý pepř
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety dobře osolíme, opepříme a posypeme šalvějí a rozmarýnem. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Kotlety zprudka opečeme na másle a oleji. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme na ni opečené maso a posypeme další částí nakrájené cibule, vše osmažíme lehce dorůžova.

  3. Maso zalijeme světlým 12° pivem a dáme na mírný stupeň do trouby. Vepřové maso na pivě pečeme doměkka asi 2 hodiny.

  4. Vepřové maso na pivě podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!