Vepřové maso na pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 4 lžíce máslo 5 ks cibule 500 g vepřová kotleta 2 sklenice světlé pivo 12° podle chuti sůl šalvěj mletý černý pepř čerstvý rozmarýn
Postup Vepřové maso na pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety dobře osolíme, opepříme a posypeme šalvějí a rozmarýnem. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Kotlety zprudka opečeme na másle a oleji. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme na ni opečené maso a posypeme další částí nakrájené cibule, vše osmažíme lehce dorůžova.
Maso zalijeme světlým 12° pivem a dáme na mírný stupeň do trouby. Vepřové maso na pivě pečeme doměkka asi 2 hodiny.
Vepřové maso na pivě podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařenými brambory.