Vepřové kotlety s kari a žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 dl smetana
200 g žampiony
1 dl bílé víno
hladká mouka
kari koření
4 ks vepřová kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety naklepeme, u kosti a na okraji nařízneme a osolíme.

  2. Na rozehřátém oleji kotlety po obou stranách pečeme. Kotlety vyjmeme na nahřáté talíře. V oleji od opékání zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a osmažíme. Vše zaprášíme moukou, opět osmahneme, trochu podlijeme, osolíme a podusíme. Potom přidáme smetanu, víno, kari koření a ještě krátce podusíme.

  3. Vepřové kotlety zalijeme kari omáčkou se žampiony a podáváme s rýži nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!