Vepřové kotlety na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
100 g žampiony
pepř
100 ml červené víno
brusinkový kompot
600 g vepřové kotlety

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme si a osušíme vepřové kotlety. Vykostíme je, a nakrájíme na plátka asi 2 cm vysoké. Plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Opečené maso vyjmeme, do šťávy vložíme na plátky nakrájené žampiony. Orestujeme a pak zalijeme červeným vínem. Vložíme zpátky do pánve kotlety a dusíme do měkka.

  3. Každý plátek ozdobíme lžící brusinkového kompotu. Podáváme s opečeným bramborem a hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!