Vepřové kotlety na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 100 g žampiony pepř 100 ml červené víno brusinkový kompot 600 g vepřové kotlety
Postup Vepřové kotlety na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Omyjeme si a osušíme vepřové kotlety. Vykostíme je, a nakrájíme na plátka asi 2 cm vysoké. Plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Opečené maso vyjmeme, do šťávy vložíme na plátky nakrájené žampiony. Orestujeme a pak zalijeme červeným vínem. Vložíme zpátky do pánve kotlety a dusíme do měkka.
Každý plátek ozdobíme lžící brusinkového kompotu. Podáváme s opečeným bramborem a hlávkovým salátem.