Vepřové kotlety dušené se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 ks hřebíček
1 ks bobkový list
750 g kysané zelí
0.3 lžičky drcený jalovec
4 ks silnější vepřová kotleta
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety omyjeme, osušíme, nasolíme, napepříme a z obou stran je na oleji osmahneme. Pak je podlijeme, přiklopíme a dusíme do poloměkka.

  2. Takto připravené kotlety vyjmeme a odložíme stranou tam, kde je uchováme teplé.

  3. Do výpeku dáme zelí, veškeré koření a pokud chceme, přidáme špetku cukru. Pokud je potřeba, podlijeme vodou a podusíme.

  4. Pak k zelí vrátíme kotlety, prohřejeme je, odstraníme celé koření.

  5. Vepřové kotlety dušené se zelím podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!