Vepřové kostky s lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
4 lžíce kečup
3 lžíce sójová omáčka
500 g vepřová kýta
1 lžíce worchester
1 lžička mletá pálivá paprika
1 sklenice zeleninové lečo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme maso (používám vepřovou kýtu). Osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou (cca 3 lžíce) a trochou worchesteru (cca 1 lžíce).

  2. Dále nakrájíme 2 větší cibule, osmahneme na olivovém oleji a přidáme maso, můžeme ještě lehce posypat pálivou paprikou. Podlijeme hrnkem vody a necháme dusit. Až maso změkne, přidáme k němu 1,5 sklenice zeleninového leča. Povaříme cca 15 minut. Přidáme sůl, pepř a kečup podle chuti. Ještě trochu povaříme a můžeme podávat.

  3. Vepřové kostky s lečem nejlépe chutná s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!