Vepřová žebírka s kyselým zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
30 g cukr
0 dl olej
1 ks cibule
2 ks jablko
2 ks bobkový list
300 g kyselé zelí
1000 g vepřová žebírka
podle chuti
sůl
kmín
Postup Vepřová žebírka s kyselým zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Osolená vepřová žebírka posypeme kmínem a dáme do pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby, po chvíli podlijeme vodou a podusíme doměkka.
Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme kyselé zelí a za stálého míchání podusíme. Přidáme oloupaná a pokrájená jablka, bobkový list, cukr a sůl. Podlijeme horkou vodou a přikryté dusíme doměkka.
Upečená vepřová žebírka nakrájíme a uložíme na misku s kyselým zelím. Podáváme s vařeným bramborem nebo houskovým či karlovarským knedlíkem.
Dobrou chuť Vám přeje Znojmia