Vepřová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
kmín
voda
1 ks pórek
6 listů kapusta
vegeta
10 dkg sýr
1 lžíce hladká mouka
15 dkg anglická slanina
1 kg vepřová plec
sterilované okurky
3 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
na potření
4 lžíce kremžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nebo libový bůček rozřízneme a upravíme na velký plát. Plát rozklepeme paličkou, osolíme, opepříme, pomažeme lehce kremžskou hořčicí.

  2. Celý plát pokryjeme kapustovými spařenými listy. Na listy poklademe plátky anglické slaniny nebo tenké plátky uzeného nebo šunky. Do střední části od jednoho kraje k druhému poklademe kyselé okurky, čtvrtky natvrdo uvařených vajec a na proužky podélně nakrájený pórek. Celý plát posypeme strouhaným sýrem. Plát stočíme do rolády a dobře zpevníme párátky nebo nití.

  3. Na dno pekáčku rozložíme asi tři plátky anglické slaniny, hustě posypeme na proužky nakrájenou cibuli a vložíme roládu, kterou posypeme kmínem a vegetou. Přilijeme trochu vody a přikryté pečeme asi 90 minut zakryté a 30 minut za stálého polévání výpekem dopečeme odkryté. Vepřovou roládu vyjmeme a výpek zahustíme směsí 4 lžíce strouhaného sýra s lžící hladké mouky a zalijeme smetanou. Výpek vrátíme do trouby a pět minut necháme probublat.

  4. Vepřovou roládu nakrájíme na plátky a vrátíme do pekáče. Jako přílohu lze podávat absolutně vše, brambory, bramborovou kaši, rýži i bramborové knedlíky.

  5. Vepřovou roládu podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!