Vepřová roláda plněná zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
3 ks paprika
35 dkg šunka
1 ks cibule
6 ks feferonky
1 kelímek smetana ke šlehání
1 kg vepřová plec
6 ks kyselé okurky
8 plátků tvrdý sýr 45%)
podle chuti
hořčice
žampiony
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Masovou směs dobře promícháme a položíme na mikroténový papír. Z masa uděláme plát o tloušťce asi 1 cm.

  2. Zeleninu očistíme a pečlivě nakrájíme. Podle chuti můžeme očistit a nakrájet také žampiony.

  3. Maso potřeme hořčicí a pokládáme na něj šunku, sýr a veškerou nakrájenou zeleninu. Potom pomocí folie srolujeme do rolády. Folii samozřejmě odstraníme.

  4. Vzniklou roládu dáme na vymaštěný pekáč a zalijeme smetanou. Za občasného podlévání pečeme asi hodinu.

  5. Vepřovou roládu plněnou zeleninou podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!