Vepřová plec s růžičkovou kapustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks rajčata 600 g vepřová plec 400 g růžičková kapusta 1 ks červená cibule podle potřeby olej 300 ml zeleninový vývar podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř
Postup Vepřová plec s růžičkovou kapustou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Růžičkovou kapustu důkladně omyjeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Na oleji osmahneme cibuli s kousky masa, okmínujeme, opepříme a osolíme. Po chvíli podlijeme po troškách vývarem a dusíme do změknutí.
Do měkkého masa přidáme růžičkovou kapustu a dusíme dalších 10 minut. Potom přidáme nakrájená rajčata a dusíme dalších 10 minut.
Vepřovou plec s růžičkovou kapustou podáváme jako hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.