Vepřová plec s růžičkovou kapustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks rajčata
600 g vepřová plec
400 g růžičková kapusta
1 ks červená cibule
podle potřeby
olej
300 ml zeleninový vývar
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Růžičkovou kapustu důkladně omyjeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Na oleji osmahneme cibuli s kousky masa, okmínujeme, opepříme a osolíme. Po chvíli podlijeme po troškách vývarem a dusíme do změknutí.

  3. Do měkkého masa přidáme růžičkovou kapustu a dusíme dalších 10 minut. Potom přidáme nakrájená rajčata a dusíme dalších 10 minut.

  4. Vepřovou plec s růžičkovou kapustou podáváme jako hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!