Vepřová plec s fazolkami jinak recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 kelímek smetana sádlo 1 l vývar z kostí 1 lžíce hladká mouka 0 lžiček kari koření 1 kg vepřová plec 30 dkg čerstvé houby 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika 50 dkg mražené fazolky
Postup Vepřová plec s fazolkami jinak recept
Postup přípravy receptu
-
Maso naporcujeme, osolíme a orestujeme na rozehřátém tuku nebo sádle. Pak maso vyjmeme. Houby si stranou podusíme. Můžeme použít čerstvé nebo sušené.
Do výpeku vložíme fazolky a houby. Chvíli restujeme, než se fazolky prohřejí. Pak přidáme maso a společně dusíme vše asi 30 - 40 minut. Když maso měkké, vyjmeme jej a fazolky zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Omáčku můžeme zjemnit kelímkem smetany. Omáčku ještě krátce povaříme, aby se mouka rozvařila, vrátíme prohřát maso a máme hotovo.
Vepřovou plec s fazolkami jinak podáváme s brambory nebo těstovinami.
Tímto stylem můžeme připravit i maso v celku. Smícháme lžičku soli, obou paprik, pepře a kari koření. Maso v celku v koření důkladně obalíme. Pak jej opečeme na rozehřátém sádle. Další postup je stejný.