Vepřová plec s fazolkami jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 kelímek smetana
sádlo
1 l vývar z kostí
1 lžíce hladká mouka
0 lžiček kari koření
1 kg vepřová plec
30 dkg čerstvé houby
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
50 dkg mražené fazolky

Postup přípravy receptu

  1. Maso naporcujeme, osolíme a orestujeme na rozehřátém tuku nebo sádle. Pak maso vyjmeme. Houby si stranou podusíme. Můžeme použít čerstvé nebo sušené.

  2. Do výpeku vložíme fazolky a houby. Chvíli restujeme, než se fazolky prohřejí. Pak přidáme maso a společně dusíme vše asi 30 - 40 minut. Když maso měkké, vyjmeme jej a fazolky zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Omáčku můžeme zjemnit kelímkem smetany. Omáčku ještě krátce povaříme, aby se mouka rozvařila, vrátíme prohřát maso a máme hotovo.

  3. Vepřovou plec s fazolkami jinak podáváme s brambory nebo těstovinami.

  4. Tímto stylem můžeme připravit i maso v celku. Smícháme lžičku soli, obou paprik, pepře a kari koření. Maso v celku v koření důkladně obalíme. Pak jej opečeme na rozehřátém sádle. Další postup je stejný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!