Vepřová plec na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajče
6 plátků vepřová plec
podle potřeby
sůl
mletý pepř
směs
2 ks paprika
2 ks cibule
1 ks pikantní klobása
na potření
stolní olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme a osolíme a opepříme. Pak si postupně nakrájíme plátky z cibule, rajčat, papriky a klobásy.

  2. Do připraveného hlubšího pekáče vlijeme tři polévkové lžíce oleje a na dno poklademe nakrájené plátky zeleniny a klobásy. Na ně poté položíme plátky masa a celé to vsuneme do středně vyhřáté trouby. Vepřovou plec na zelenině pečeme do změknutí asi 30 minut. Občas podlijeme vodou.

  3. Vepřovou plec na zelenině ihned podáváme. Nejvhodnější příloha jsou opečené brambory, ale ani chléb není špatný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!