Vepřová pečeně zámeckého zahradníka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 200 ml smetana 2 ks jablko 2 lžíce sádlo 0 lžiček pepř 1 dl bílé víno 2 lžíce hladká mouka 10 dkg anglická slanina 80 dkg vepřová kýta 1 lžička česneková pasta 4 lžíce zmrazená kořenová zelenina podle chuti cukr sůl citronová šťáva podle potřeby horká voda
Postup Vepřová pečeně zámeckého zahradníka recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso prošpikujeme klínky anglické slaniny, opepříme a potřeme česnekovou pastou. Necháme přes noc v chladu ležet.
V pekáčku rozehřejeme sádlo, připravené maso po všech stranách opečeme a poté ho vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, osmahneme, vrátíme maso, podlijeme horkou vodou a dusíme v troubě.
Měkké maso vyjmeme, výpek procedíme, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, přidáme bílé víno a případně i trochu vody.
Omáčku dobře provaříme. Pak do ní vrátíme maso nakrájené na plátky, přidáme cibulky a plátky jablek, dochutíme solí, případně cukrem a citronovou šťávou a ještě krátce zapečeme.
Vepřovou pečeni zámeckého zahradníka podáváme s brambory.