Vepřová pečeně zámeckého zahradníka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
200 ml smetana
2 ks jablko
2 lžíce sádlo
0 lžiček pepř
1 dl bílé víno
2 lžíce hladká mouka
10 dkg anglická slanina
80 dkg vepřová kýta
1 lžička česneková pasta
4 lžíce zmrazená kořenová zelenina
podle chuti
cukr
sůl
citronová šťáva
podle potřeby
horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso prošpikujeme klínky anglické slaniny, opepříme a potřeme česnekovou pastou. Necháme přes noc v chladu ležet.

  2. V pekáčku rozehřejeme sádlo, připravené maso po všech stranách opečeme a poté ho vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, osmahneme, vrátíme maso, podlijeme horkou vodou a dusíme v troubě.

  3. Měkké maso vyjmeme, výpek procedíme, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, přidáme bílé víno a případně i trochu vody.

  4. Omáčku dobře provaříme. Pak do ní vrátíme maso nakrájené na plátky, přidáme cibulky a plátky jablek, dochutíme solí, případně cukrem a citronovou šťávou a ještě krátce zapečeme.

  5. Vepřovou pečeni zámeckého zahradníka podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!