Vepřová pečeně v listovém těstě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 lžíce cukr
1 dl bílé víno
1 balíček listové těsto
300 g broskev
600 g vepřová pečeně bez kosti
podle potřeby
sůl
voda
mletý pepř
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Víno převaříme s cukrem a 3 - 4 minuty, v něm povaříme broskve, které po vyjmutí z nálevu necháme vychladnout. Vykostěné maso vcelku pečeme asi 20 minut v pekáči a poléváme ho šťávou z broskví. Pak maso necháme vychladnout.

  2. Listové těsto rozpůlíme. Jednu polovinu rozválíme, doprostřed plátu dáme okapané broskve, na ně položíme osolené a opepřené maso zabalíme. Rozválíme druhou polovinu těsta a obalíme maso druhou vrstvou. Okraje potíráme bílkem. Uložíme na plech vypláchnutý vodou a necháme v chladu stát asi 15 minut. Pak vepřovou pečeni propícháme, potřeme žloutkem s vodou a dáme péct prvních 10 minut na vysokou teplotu, pak teplotu snížíme a dopečeme asi 20 minut. Před podáváním necháme vepřovou pečeni v listovém těstě chvilku stát ve vypnuté troubě.

  3. Vepřovou pečeni v listovém těsta nakrájíme a můžeme podávat. Podáváme se švestkovou nebo angreštovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!