Vepřová pečeně s celerem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 stroužků česnek
sůl
40 g máslo
0.3 ks celer
bobkový list
nové koření
100 g anglická slanina
700 g vepřová plec
celý pepř
1 ks cibule (velká)
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
koření na vepřovou pečeni
Postup Vepřová pečeně s celerem recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek a cibuli očistíme. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na kolečka.
Maso rozdělíme na čtyři porce, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do vymaštěného pekáčku. Posypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme ostatní koření, poklademe kolečky cibule, plátky anglické slaniny, mírně podlijeme, zakryjeme a dusíme asi hodinu v předehřáté troubě při 250 °C.
Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, odkryjeme, maso obrátíme a opečeme dozlatova.
Při podávání sypeme každou porci vepřové pečeně jemně strouhaným celerem.