Vepřová pečeně s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 snítky rozmarýn
1 kg vepřová pečeně
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
1 kg brambory
200 g cuketa
250 g žampiony
1 balíček cherry mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a dobře osušenou vepřovou pečeni s kostí osolíme a opepříme. Pečeni zprudka opečeme na pánvi ze všech stran a odložíme stranou. K pečeni přiložíme snítky čerstvého rozmarýnu, který připevníme k masu pomocí kuchyňské nitě.

  2. Očištěnou mladou cuketu bez konců nakrájíme na slabé hranolky a očištěné žampiony bez nožiček naplníme mozzarellou.

  3. Dobře omyté malé brambory vložíme do pekáčku s olejem. Přidáme pečeni a pekáček přikryjeme alobalem. Prvních 30 minut pečeme na 200 °C, poté odejmeme alobal a přidáme hranolky z cukety a žampiony naplněné mozzarellou. Pečeme doměkka s občasným podléváním vývarem nebo vodou.

  4. Vepřovou pečeni s bylinkami nakrájíme na plátky a servírujeme s brambory, cuketovými hranolky a plněnými žampiony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!