Vepřová pečeně nadívaná sušenými švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g sušené švestky
1 kg vepřová pečeně
podle chuti
česnek
sůl
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve švestky povaříme ve vodě a vypeckujeme. Do vepřového masa vyřízneme kapsu, kterou vytřeme česnekem prolisovaným se solí a tuto kapsu naplníme švestkami a zašijeme.

  2. Poté maso pečeme obvyklým způsobem za občasného podlévání vodou, v níž se vařily švestky. Do výpeku můžeme přidat zbylé švestky a před koncem pečení výpek zahustíme trochou mouky.

  3. Vepřovou pečeni nadívanou sušenými švestkami nakrájíme a podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!