Vepřová panenka v bramboráku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
500 ml olej
sůl
5 ks vejce
1 kg brambory
majoránka
250 g hladká mouka
mletý kmín
600 g vepřová panenka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, očistíme, omyjeme a nastrouháme je silnější nudličky do mísy. Česnek oloupeme a utřeme. Do brambor přidáme 200 gramů mouky, všechna vejce, česnek a podle chuti, majoránku, kmín, pepř a sůl.

  2. Panenku nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme.

  3. Ve vyšší pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej. Maso obalíme ve zbývající mouce a po té v bramborákové směsi. Ihned je vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna je smažíme dozlatova. Hotové maso pokládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

  4. Panenku podáváme s listovým špenátem nebo zeleninovými saláty a zdobíme cherry rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!