Vepřová panenka na hroznech a rozmarýnu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 snítka rozmarýn
1 ks šalotka
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
4 porce vepřová panenka
200 g tmavé hroznové víno
1 sklenka hroznová štáva
podle chuti
sůl
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně omyté a osušené vepřové plátky nařízneme a svážeme dokola kuchyňskou nití. Na trošce olivového oleje vepřovou panenku orestujeme z obou stran do změknutí, podléváme vývarem. Podle chuti ji osolíme a opepříme.

  2. Na stejné pánvi orestujeme na kolečka nakrájenou šalotku. Přidáme rozmarýn, kuličky hroznového vína, provaříme 2 minuty při vysoké teplotě a zaprášíme moukou. Hroznovou směs podlijeme hroznovou šťávou nebo vínem. Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, dokud šťáva nezhoustne. Omáčku osolíme a opepříme. Vepřovou panenku vložíme do hroznové směsi a krátce společně provaříme.

  3. Vepřovou panenku uložíme na talíř a podlijeme hroznovou šťávou s rozmarýnem. Můžeme podávat jako hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!