Vepřová mňamka se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks paprika
1 ks cibule
1 ks feferonka
50 dkg vepřový bůček
50 dkg kysané zelí
podle chuti
sůl
kmín
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Červenou nebo žlutou papriku nakrájíme na kousky. Libový bůček nebo krkovici nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme. Feferonku nakrájíme nadrobno. Kysané zelí uvaříme a scedíme.

  2. Na oleji zesklovatíme cibuli a osmahneme papriku, přidáme nakrájené vepřové maso, osolíme, okmínujeme a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody a dusíme za občasného podlévání a míchání. Pod masem musí vzniknout hustá hnědá šťáva. K téměř měkkému masu přimícháme utřený česnek, feferonku a zvlášť uvařené scezené zelí. Podle chuti můžeme přidat grilovací koření, ale nemusíme.

  3. Vepřovou mňamku se zelím podáváme s chlebem a pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!