Vepřová kýta v marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml pivo
3 lžíce kečup
1 lžička rajčatový protlak
2 ks šalotka
600 g vepřová kýta
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme pivem, přidáme kečup, rajčatový protlak, sůl, pepř a zamícháme.

  2. Plátky vepřového masa marinádou potřeme a necháme je asi 3 hodiny odležet v lednici.

  3. Potom maso z marinády vyjmeme, necháme trochu okapat a grilujeme asi 12 minut z každé strany. Během tepelné úpravy maso potíráme marinádou.

  4. Vepřovou kýtu v marinádě podáváme s bramborovou přílohou, ale při grilování postačí i čerstvý chléb a zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!