Vepřová kýta s růžičkovou kapustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 lžíce olej
2 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
150 g vepřová kýta
200 g růžičková kapusta
2 ks větší mrkev
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
pažitka
podle potřeby
masový vývar
Postup Vepřová kýta s růžičkovou kapustou recept
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na větší kostky a oloupanou cibuli nahrubo. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a přiklopené pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C doměkka. Maso je nutné přelévat výpekem nebo doplnit vývarem.
Růžičkovou kapustu i mrkev očistíme. Kapustičky přepůlíme a mrkev nakrájíme ozdobným nožem na silnější kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Poté přidáme kapustu i mrkev, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Pokud je potřeba, přilijeme vývar, přiklopíme a na mírném ohni dusíme doměkka.
Když je maso měkké, dáme na oheň, zaprášíme šťávu moukou, promícháme a krátce orestujeme.
Maso naservírujeme na talíře a obložíme dušenou zeleninou. Vhodnou přílohou k vepřové kýtě s růžičkovou kapustou jsou vařené brambory sypané pažitkou.