Vepřová krkovice pečená na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky kmín
1 ks celer
3 ks mrkev
2 ks petržel
20 dkg anglická slanina
1 kg vepřová krkovice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na silnější plátky (1,5 - 2 cm). Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kostičky a anglickou slaninu naopak nadrobno.

  2. Maso osolíme a vložíme na dno pekáčku, posypeme kmínem a přidáme zeleninu, kterou opět osolíme, navrch dáme pokrájenou anglickou slaninu. Vše mírně opepříme a podlijeme vodou.

  3. Pečeme zakryté 1 hodinu při 180 °C a potom maso v pekáči otočíme. Zelenina bude dole ve vypečené šťávě. Odkryté pečeme dalších 30 minut, aby se maso opeklo dozlatova a zredukovalo se množství výpeku. Před podáváním maso vyjmeme a vypečenou zeleninu v pekáči jen mírně rozmačkáme vidličkou do šťávy.

  4. Vepřová krkovička pečená na zelenině je nejlepší s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!