Vepřová kotleta s kostí pečená v mléce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce solamyl 1 l mléko 1 kelímek zakysaná smetana 1 kg vepřová kotleta s kostí podle chuti 4-6 stroužků česnek sůl 2-3 větvičky bazalka mletý černý pepř
Postup Vepřová kotleta s kostí pečená v mléce recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 140 °C. V pekáčku nebo v hrnci do trouby orestujeme osolenou a opepřenou kotletu vcelku. Restujeme důkladně se všech stran. Pak ji zalijeme mlékem, aby byla téměř celá ponořená a přivedeme k varu. Odstavíme. Pokud se mléko srazí, nevadí to. Do pekáčku dáme oloupaný česnek nakrájený na kousky, bazalku a podle potřeby ještě sůl.
Vepřovou kotletu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 2 hodiny. Podle potřeby a ponoření můžeme pečeni v mléce otáčet. Pokud se mléko během pečení rychle odpařuje, doléváme ho. Upečenou kotletu vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Mléko v pekáčku dáme na sporák a svaříme na polovinu. Ve smetaně rozmícháme solamyl, provaříme a podle potřeby omáčku rozmixujeme.
Vepřovou kotletu naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme mléčnou omáčkou. Vepřovou kotletu pečenou v mléce podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory.