Vepřová kotleta s kostí pečená v mléce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce solamyl
1 l mléko
1 kelímek zakysaná smetana
1 kg vepřová kotleta s kostí
podle chuti
4-6 stroužků česnek
sůl
2-3 větvičky bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 140 °C. V pekáčku nebo v hrnci do trouby orestujeme osolenou a opepřenou kotletu vcelku. Restujeme důkladně se všech stran. Pak ji zalijeme mlékem, aby byla téměř celá ponořená a přivedeme k varu. Odstavíme. Pokud se mléko srazí, nevadí to. Do pekáčku dáme oloupaný česnek nakrájený na kousky, bazalku a podle potřeby ještě sůl.

  2. Vepřovou kotletu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 2 hodiny. Podle potřeby a ponoření můžeme pečeni v mléce otáčet. Pokud se mléko během pečení rychle odpařuje, doléváme ho. Upečenou kotletu vyjmeme a uložíme na teplé místo.

  3. Mléko v pekáčku dáme na sporák a svaříme na polovinu. Ve smetaně rozmícháme solamyl, provaříme a podle potřeby omáčku rozmixujeme.

  4. Vepřovou kotletu naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme mléčnou omáčkou. Vepřovou kotletu pečenou v mléce podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!