Vepřová kotleta s dýňovou omáčkou v pomalém hrnci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cibule
1 lžička tymián
1 lžíce sádlo
100 g mrkev
150 ml smetana ke šlehání
400 g vepřová kotleta
250 g dýně hokaido
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a orestujeme na rozpáleném sádle cca 2 minuty z každé strany. Pokud můžeme, restujeme přímo v pomalém hrnci. Pokud ne, restujeme na pánvi. Maso dáme na talířek a do výpeku dáme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli na cca 5 minut.

  2. Pak cibuli i s výpekem přendáme do pomalého hrnce. Přidáme maso, na kostičky či kolečka nakrájenou mrkev a dýni, kterou jsme si nakrájeli na větší kostky. Přidáme tymián, sůl a cca 1 dl vody. Vaříme na funkci "high" 4 hodiny.

  3. Poté přendáme vepřové maso na talíř a uchováme v teple. Vše ostatní dáme do mixéru a rozmixujeme. Vznikne nám tak hladká dýňová kaše, kterou přendáme do normálního hrnce a dáme na sporák. Za stálého míchání přilijeme smetanu, případně i sůl, pokud je omáčka málo slaná. Dýňovou omáčku podle chuti opepříme a necháme krátce povařit.

  4. Vepřové plátky rozdělíme na talíře, přelijeme dýňovou omáčkou a zvolíme libovolnou přílohu. Vepřová kotleta s dýňovou omáčkou v pomalém hrnci nejlépe chutná s gnocchi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!