Vepřová kotleta na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1-2 lžíce olej
70 g máslo
4 plátky vepřová kotleta
2 lžíce kremžská hořčice
200 g čerstvé hřiby
podle chuti
sůl
tymián
drcený kmín
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vymícháme směs na marinování masa. V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, hořčici, čerstvě mletý barevný pepř, sůl, kmín a tymián.

  2. Vepřové kotlety opláchneme, osušíme a naložíme do připravené marinády. Takto necháme v chladu hodinu odležet.

  3. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.

  4. Maso dáme na rozpálenou pánev s máslem a opékáme z každé strany asi 5 minut. Během tepelné přípravy potíráme maso zbytkem marinády. Poté přihodíme plátky hub a orestujeme. Podle potřeby podlijeme trochou vody a necháme vše vydusit doměkka. Je-li to nutné, ještě dosolíme.

  5. Vepřovou kotletu na houbách podáváme s vařeným bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!