Vepřová játra na grilovacím koření recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks středně velká cibule
1 kelímek plnotnučná hořčice
podle potřeby
olej
máslo
vepřová játra
na obalení
1 balíček grilovací koření
1 balíček mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na plátky a obalíme z jedné strany ve sladké paprice a z druhé v grilovacím koření.

  2. Na jemno nakrájenou cibulku podusíme na oleji a vložíme okořeněná játra. Napřed je hezky z každé strany opečeme a potom podlijeme trochou vody a podusíme. Když jsou játra téměř hotová, přidáme kousek másla a nakonec zahustíme plnotučnou hořčicí. Řídíme se rady, že na každý plátek jater přijde 1 lžička hořčice.

  3. Vepřová játra na grilovacím koření podáváme nejlépe s chlebem.

  4. Místo jater můžete použít třeba i kotlety, které nejprve naklepeme a potom obalujeme v koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!